woensdag 29 augustus 2012

De moestuin: nog een update

Het is alweer even geleden dat ik hier iets schreef over onze moestuin-voor-beginners. Op een maand tijd hebben we al meerdere keren kunnen genieten van de sla en kruiden uit de tuin.  Als primeur vanavond aten we bij de sla ook nog wat radijsjes en de quinoa werd opgefleurd met (de eerste) zelf gekweekte peentjes!

De moestuinbak stond er vervolgens maar leeg bij, dus zaaiden we nog wat sla, radijzen en paksoi in de lege vakken. De munt en basilicum namen iets teveel plaats in, die werden volledig gekortwiekt.
De kerstomaten doen het trouwens erg goed, nog even wachten en ik zal mogen zoeken achter recepten om ze op een lekkere manier te kunnen oppeuzelen.
Ook de afrikaantjes doen het erg goed. Het zal niet lang duren of de moestuinbak wordt met de kleurrijke bloemetjes opgefleurd. De afrikaantjes zaaiden we niet voor consumptie maar wel om de overige groenten op een natuurlijke manier te beschermen tegen bodemaaltjes.
De broccoli haalden we uit de bakken, van de blaadjes bleef niet veel meer over, ze waren volledig aangevreten door koolrupsen...maar allé, het aanzicht van de koolwitjes in de tuin biedt toch enige troost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten