dinsdag 14 augustus 2012

Sobanoedels met sesamzaad


Naar een receptje van Nigella Lawson, een eenvoudig noedelslaatje dat lekker past bij een stuk gegrilde zalm, of gewoon als gerecht op zich. Na één hap waan je je al helemaal in Japan...

Dit heb je nodig:
  • 75 g sesamzaadjes
  • zout
  • 250 sobanoedels (te verkrijgen in de meeste supermarkten, bij de aziatische producten)
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 5 theelepels sojasaus
  • 2 theelepel honing
  • 2 theelepel sesamolie
  • 5 lenteuitjes
Verhit de sesamzaadjes in een droge pan tot ze mooi bruin zijn.
Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking in een grote pot kokend water. Laat ze nadien afkoelen in een kom ijskoud water.
Meng de rijstazijn, sojasaus, honing en sesamolie in een kom, samen met de fijngesneden lenteuitjes. Haal het mengsel door de noedels en voeg er de sesamzaadjes aan toe. 
Voor de beste smaak laat je de noedels nog een halfuurtje staan alvorens ze op te eten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten