donderdag 20 september 2012

Larb: Laotiaanse salade van rundgehakt

Nog enkele dagen geduldig wachten vooraleer we naar Laos en Thailand vertrekken (meer daarover vind je hier). In afwachting van ons vertrek maakten we alvast deze Laotiaanse salade van rundvlees en rijstnoedels.
 Dit heb je nodig:
  • 500 gram rundvlees, gehakt
  • 1/2 roze ajuin
  • het sap van 3 limoenen
  • 50 g koriander, in fijne stukjes gehakt
  • 50 g munt, in fijne stukjes gehakt
  • 1/2 kleine rode peper, in fijne stukjes gehakt
  • 1 teentje look, in fijne stukjes gehakt
  • 2 soeplepels sojasaus
  • een snuifje suiker
  • rijstnoedels
Bak het gehakt mooi bruin in een pan met hete olie en breng op smaak met wat peper en zout. Giet het kookvocht en vet weg en laat het gebakken gehakt afkoelen. 

Snij de roze ajuin in fijne sneetjes en haal de sneetjes door het limoensap. Voeg hieraan de koriander, munt, rode peper, look, sojasaus en het afgekoelde gehakt toe en meng het geheel goed. Laat minstens een uur en indien mogelijk zelf een hele nacht marineren en de koelkast.

Serveer met afgekoelde rijstnoedels (gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten