dinsdag 18 september 2012

Tabouleh: de zomer op je bord

Als kind al at ik graag tabouleh, het liefst met lamskoteletjes erbij. Het recept van mijn oma paste ik met de tijd aan tot een smeuïge tabouleh met nog meer kruiden. In tegenstelling tot het familiaal recept gebruik ik bulgur (de grove korrel is nog lekkerder dan couscous) en kook ik de bulgur in kokend water in plaats van in citroensap.
Dit heb je nodig:
  • 250g bulgur (of eventueel couscous)
  • 1 bos platte peterselie
  • 6 stengels lenteuitjes
  • 125g verse basilicum
  • 60g verse bieslook
  • 20g muntblaadjes
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen (20cl citroensap)
  • 1 dl olijolie
  • zout
  • naar keuze: olijven, komkommer, radijsjes, paprika,...noem maar op!
Overgiet de bulgur of couscous met kokend water en laat de korrels gedurende 15 min zwellen in het water.
Hak de kruiden (peterselie, basilicum, bieslook, lente-uitjes en munt) fijn en snij de tomaten in kleine blokjes. 
Schep alles in een grote kom samen met de uitgelekte bulgur en meng de olijfolie en het citroensap erdoor.
Breng op smaak met zout en laat 2 uur in de frigo rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten