vrijdag 15 maart 2013

Orecchiette met erwtjes en pancetta

Dit receptje kwamen we tegen op Pinterest. Het is heel eenvoudig te maken en echt superlekker.
 
Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • een zak orecchiette pasta
  • een pakje pancetta of bacon
  • een kom bevroren erwtjes
  • drie grote lepels zure room
  • een bosje verse munt
  • een halve citroen
  • parmezaan
Kook eerst het water voor de pasta. Wanneer het water kookt en je de pasta hebt toegevoegd aan het water, kan je beginnen met de bereiding van de saus. 
Smelt wat boter en olijfolie in een pan en voeg de pancetta of bacon toe. Bak tot het krokant en bruin is, zowat vijf minuten. Voeg de erwtjes toe in de pan en roer. Na enkele minuten, wanneer de erwtjes ontdooid zijn, voeg je de zure room en munt toe. Roer tot de room gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan de pan en besprenkel met het sap van een halve citroen. Meng het geheel en voeg tenslotte de parmezaan toe.

Smakelijk!


Omdat we vrienden over de vloer hadden die meedoen aan Dagen Zonder Vlees, hielden we de pancetta apart, en voegden we champignons toe aan gerecht. Iets minder lekker toch, want de pancetta geeft het gerecht extra veel smaak!

1 opmerking:

  1. Njamnjamnjam, ik kan het bijna proeven...
    Dit ga ik zeker eens proberen!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen