zondag 17 november 2013

Zelf een krijtbord maken

Ken je dat gevoel op een trouw dat je de helft van de aanwezigen niet kent en dat je niet eens weet wie de familieleden van het bruidspaar zijn? 

Wel, op onze trouw wilden we dat verhelpen door een groot bord te maken waarop we alle aanwezige gasten vermeldden, samen met de band of link die we met hen hebben. Bovenaan kwamen alle familieleden te staan, onderaan alle vrienden. Links stonden voornamelijk de familieleden/vrienden "van mijnen kant" en rechts van "Uli's kant". Onze famieleden gaven we weer zoals in een stamboom en de vrienden deelden we op in groepjes volgens de manier waarop we ze hebben leren kennen (studies, muziek,...). 

Het bord stond op een houten ezel in de receptiezaal en werd door veel aanwezigen bestudeerd en enthousiast onthaald. 

Het krijtbord maakten we zelf, met een aantal makkelijk te vinden en goedkope spullen.

Dit heb je nodig om zelf ook zo'n krijtbord te maken:
  • een smalle MDF-plaat (kochten we voor een paar euros in de Gamma)
  • een pot schoolbordverf (ook te vinden in de Gamma). 
  • een krijtstift, want dat schrijft veel beter dan gewoon krijt. De krijtstift vonden we in de lokale winkel met kantoorbenodigdheden (Clips).
Eens je alle benodigdheden hebt, moet je enkel nog het MDF bord een tweetal lagen verf geven. Dit doe je best met een rolborstel om strepen te vermijden. Nadien laat je het bord een week drogen vooraleer je er op schrijft. Wij hadden zoveel geduld niet, met het gevolg dat de krijtstift niet meer uit te wissen viel. Gelukkig was het bord maar voor eenmalig gebruik, maar als je het bord dagelijks wil (her)gebruiken laat je de verf best lang genoeg drogen... Het krijtstift kan je dan gewoon met een natte spons verwijderen.

Het MDF-bord kun je natuurlijk ook uitzagen in alle mogelijke vormen: een pijl, tekstballon,... noem maar op!

Wie geen zin of tijd heeft om zelf een krijtbord te maken, kan natuurlijk ook een krijtbord online kopen. Op suprabazar.be vonden we een krijtbord met houten boord voor maar 5,99 euro! We kochten een aantal stuks en gebruikten ze als menubord en als schrijfborden waarop de gasten een berichtje konden schrijven voor de fotohoek.

zaterdag 2 november 2013

Halloween

Ook al is Halloween voorbij, onze uitgesneden pompoenen staan nog altijd voor de deur!
 
Al zien ze er nu wel wat meer verschrompeld uit...